Antalya’da Konyaaltı İlkokulu’nun yıl sonu halk oyunları şenliği, öğrencilerin yöresel dans gösterileriyle renkli görüntülere sahne oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün de katıldığı etkinlikte kültürel miras vurgusu yapıldı.
Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Konyaaltı İlkokulu, yıl sonu dolayısıyla bir halk oyunları şenliği düzenledi. Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, farklı yörelere ait halk oyunlarını sergiledi. Şenliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gürcan, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.
Şenliğin ilk bölümünde öğrenciler, “Masal” adlı koreografili bir dans gösterisi sundu. Bu gösteri, izleyicilerden yoğun alkış aldı. Programın ikinci kısmında ise “Bir Hilal Uğruna (Saygı)” isimli özel bir koreografi sahnelendi. Bu gösteri, vatan sevgisi, milli birlik ve şehitlere saygı temasını işleyerek duygu dolu anlar yaşattı. Gösterinin sonunda öğrenciler ayakta alkışlandı.
Gece boyunca öğrenciler, zeybek, halay, horon ve bar gibi Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait halk oyunlarını sergiledi. Renkli kostümler ve yöresel müziklerle sunulan performanslar izleyicilerden tam not aldı.
Okul Müdürü Mehmet Akay, yaptığı açılış konuşmasında halk oyunlarının kültürel mirasın yaşatılmasındaki önemini vurguladı. Akay, öğrencilerin sahnede gösterdikleri emek, disiplin ve takım ruhunu takdir ettiğini belirtti.
Etkinliğe kabak kemane sanatçısı Uğur Önür de türküleriyle eşlik etti. Sanatçının performansı, halk oyunları gösterileriyle birleşerek geceye Anadolu kültürü izlerini taşıdı.
Okul yönetimi, öğrencilerin uzun süredir büyük bir özveriyle hazırlandığı etkinliğin, çocukların sosyal, kültürel ve özgüven gelişimlerine katkı sağladığını ifade etti. Program, emeği geçenlere teşekkür edilerek ve hatıra fotoğrafları çektirilerek sona erdi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]