TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 08-04-2022 14:55   Güncelleme : 08-04-2022 14:55

Tesla’nın başı dertte

Tesla’nın başı dertte

Tesla, dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticileri arasında bulunuyor. Şirket, kullanıcılarına sunduğu gelişmiş özellikler ve batarya teknoloji sayesinde çok seviliyor ve dünya genelinde iyi satış rakamlarına kolaylıkla ulaşıyor.

Tesla, çip krizine rağmen başarılı bir süreç geçirdi. 2021 yılının son çeyreğinde şirket, 310.000 adet otomobil teslimatı gerçekleştirerek tüm zamanların rekorunu kırmıştı. 2022 yılının ilk çeyreğinde de bu başarıya sürdüren şirket, maalesef COVID-19’dan dolayı Çin’de bulunan fabrikasını kapatmak zorunda kalmıştı.

COVID-19 salgınının tekrardan Çin’de yayılmasından sonra gerçekleşen bu kapanmanın çok uzun olmayacağı düşünülüyordu. Ancak fabrikanın üretime ara vermesi üzerinden 12 gün geçti ve henüz fabrikanın ne zaman açılacağına dair net bir bilgi yok. Bu durum, şu anki sevkiyatları tehlikeye sokmasa da Tesla şirketine 2022 yılının 2. çeyreğinde bazı problemler yaşatacak.

Bloomberg tarafından yayınlanan bilgilere göre Tesla, Çin’deki tedarikçilerine en az 7 Nisan’a kadar kapalı olacaklarını bildirdi ve ona göre hazırlık yapmalarını istedi. Tesla yetkililerinin net bir tarih vermesi, kapanmanın daha da uzun olabileceğini bizlere gösteriyor. Kapanmanın uzun olması halinde şirketin teslimat zincirinde birkaç aylık sarkmalar gerçekleşebilir.

handehande