GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-04-2024 01:03

Seher YILDIZ ÇİFTÇİ RÖPORTAJ

Seher YILDIZ ÇİFTÇİ RÖPORTAJ

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Adım Seher YILDIZ ÇİFTÇİ, doğma büyüme Düzceliyim. Üniversiteyi Zonguldak'ta (Maliye)okudum. Aslında konservatuar çok isterdim ama bunu dile getiremedim bile.  Resim hariç sanatın her dalında az buçukta olsa yeteneğim olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık 14 yıldır evliliğim sebebiyle Çanakkale gibi harika bir şehirde yaşıyorum. 4 kişilik güzel çekirdek bir ailemiz var. Yıllardır KPSS mağduru olan büyük çoğunluktan biriyim. Etrafımdakilerin tanımlamasıyla inatçı, alıngan, dürüst, bazen patavatsızlığa kaçan bi dobralık ve aşırı içten samimi biriyim. Kendim için ekleyebileceğim şey her şeyde kusurlu olabilirim ama kusursuz bir dostum net! Birini hayatımdan çıkardıysam çoktan hak etmiştir fazlasıyla mesela. Sevmelerimde, soğumalarımda aşırı oluyor. Allah nasip ederde "Yürü ya kulum!" derse 2. kitabın içeriği daha renkli olacak.

 

Kendinizi ne zaman yazar olarak tanımlamaya başladınız?

Aslında ilk aşık olduğum 17 yaşlarından beri yazıyorum. Ama şimdiki yazdıklarımla kıyaslayınca acemiliğimi atmışım o yıllarda diyorum. Daha yolun çok başındayım o yüzden, "Ben yazarım, şairim..." diye kendim için söylemek biraz iddialı gibi. Okurlar karar verecek.

 

Türkiye’de ve dünyada en beğendiğiniz yazar / yazarlar kimler?

Çok değerli bir ok yazarımız var tabi ki ama en dersek Can Yücel, Cemal Süreyya, Özdemir Asaf ve Turgut Uyar derim.

 

İlk kitabınızı bastırmayı ne zaman düşündünüz?

Aslında bu çok ilginç. Bir arkadaşıma 6 Kasım 2019' da bu kitabı bastıracağımı söylemiştim, hatta sadece ona söylemiştim o zaman ve kitap tam 4 yıl sonra satışa 6 Kasım 2023' te girdi.

 

Ne tür okuyucu kitlesine hitap ediyorsunuz?

Aslında kitabın kapağında da benzer bir cümle ile yazıyor bu. Bir şiir kitabında tüm şiirlerde kişinin kendini bulabileceğini sanmıyorum.  Benim iddiam da tek bir şiir, kıta ya da cümlede de olsa herkesin kalbine bir yerde mutlaka dokunacak. Ama kabul ediyorum kalbi kırılmış hanımların sesi olmuş olabilirim bir yerden sonra.

 

Kitabınızın teması nedir?

Genel tema aşk. Ama daha çok yorucu kısımları yani karşılıksız oluşu, vazgeçmek zorunda kalışlar, kendi kendine aşka aşık olmalar falan... Ama bir diğer tarafta hayata dair yada kişinin tamamen kendisiyle alakalı olabilecek iç dünyasını iyi-kötü yansıtan şiirlerde var.

 

İlham kaynağınız nedir?

Öncelikle kendi yaşanmışlıklarım var tabi şiirleri tek tek saymayacağım. Gereğinden fazla duygusal ve empati kuran bir insanım. Az önce de dediğim ve ön sözde belirttiğim gibi, etrafımdaki arkadaşlarımın sabahlara kadar anlattığı ilişkileri manevi olarak ben yaşayınca şiirlerin çoğunluğu oradan çıktı.

 

Okurlar eserinize nereden ulaşabilir?

AdminAdmin