Şam’da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un kaldığı otel yakınında patlama meydana geldi. 18 kişi yaralandı, Élysée Sarayı Macron’un durumunu açıkladı.
Suriye’nin başkenti Şam’da, 7 Temmuz 2026 tarihinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un konakladığı otelin yakınında bir dizi patlayıcı düzenek infilak etti. Yaşanan olayda aralarında dört polisin de bulunduğu 18 kişi yaralandı. Patlama sırasında Macron, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile Suriye Halk Sarayı’nda görüşme halindeydi. Élysée Sarayı, Cumhurbaşkanı Macron’un patlamalardan etkilenmediğini duyurdu.
Reuters haber ajansına konuşan güvenlik kaynakları, Suriye’nin başkenti Şam’da bir otelin yakınında bir dizi patlayıcı düzeneğin infilak ettiğini bildirdi. Bu otelde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un konakladığı öğrenildi. Olay yerinden paylaşılan ilk görüntüler, patlamaların şiddetini gözler önüne serdi.
Fransa Cumhurbaşkanlığı Élysée Sarayı, patlamaların ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Macron’un güvende olduğunu ve olaylardan etkilenmediğini belirtti. Suriye resmi haber ajansı ise olayda aralarında dört polisin de bulunduğu 18 kişinin yaralandığını duyurdu. Patlama sırasında Cumhurbaşkanı Macron, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile Suriye Halk Sarayı’nda önemli bir görüşme gerçekleştiriyordu.
Cumhurbaşkanı Macron ve beraberindeki heyeti, Şam Uluslararası Havalimanı’nda Suriye Dışişleri Bakanı Esad Şeybani karşılamıştı. Macron’un bu ziyareti, 2009 yılından bu yana Suriye’yi ziyaret eden ilk Fransa Cumhurbaşkanı olma özelliğini taşıyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]