SİYASET
Giriş Tarihi : 03-06-2021 13:18   Güncelleme : 03-06-2021 13:18

Muharrem İnce’den dikkat çeken Sedat Peker açıklaması

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hükümete seslenen İnce, "Siz PKK'lıların sözüne güvenmediniz mi? PKK'yı tanık, TSK'yı sanık yapmadılar mı? Ortada iddia varsa, iddia sahibine bakılmaksınız araştırılması lazım. Yaptıkları açıklamalarla batıyorlar. Kendi kendilerini batırıyorlar. Ortaya çıkıp iyi bir şey söylemiyorlar. Bu açıklamalarla komik duruma düşüyorlar" dedi.

Muharrem İnce’den dikkat çeken Sedat Peker açıklaması

Katıldığı televizyon programında Sadet Peker’in videolarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce şu ifadeleri kullandı;

*Miting yaptırmışsınız geçmişte. Ben adayken karşıma geçmiş oyları Tayyip eğabeye verin demiş. Koruma vermişler, koruma verilen o kişilerin biri AKP’den milletvekili oluyor, biri vali oluyor.

*Sonra Anadolu Ajansı isimleri kapatıyor. Bunların hepsini biliyoruz. Korumayla yurt dışına çıkmış bunların hepsini biliyoruz.

*Organize suç örgütü liderinin sözüne güvenilir mi? Siz PKK’lıların sözüne güvenmediniz mi? PKK’yı tanık, TSK’yı sanık yapmadılar mı? Ortada iddia varsa, iddia sahibine bakılmaksınız araştırılması lazım.

*Bunlar çok ciddi iddialar. Alenen söylüyor. Ben ne Binali Yıldırımı, ne de adı geçenleri suçluyorum. Bazı siyasetçilerin adı geçiyor 10 bin dolar alıyor diye. Benim suçlama gibi bir hakkım yok. Bu tür olaylarda suçlamak kolaydır da geri almak zordur. Bu yüzden dikkat etmek lazım.

“24 GÜN SONRA CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMA YAPIYOR”

*Bu devletin, yargının, Meclis’in işi. Susurluk’ta 6-7 gün içinde komisyon kuruldu. Şimdi neden susuyoruz. 2 Mayıs’ta konuşmaya başlamışlar, 26 Mayıs’ta sayın cumhurbaşkanı konuşuyor. Olmaz, üstüne gideceksin. Bunların tümünün araştırılması lazım. Vahim iddialardır bunlar.

“BEN ONLARIN ADINA ÜZÜLÜYORUM”

*Düşünün; Venezuela’ya gidiyorsun, ‘maske dağıtacağım’ diyorsun. Yanında YSK üyeleri, milletvekilleri var. ‘Gümrükten geçmedi, çantayla gitti’ deniliyor. Ben onların adına üzülüyorum. Ben bu insanların aklanmasını istiyorum, Hiç yakıştıramıyorum.

“KENDİ KENDİLERİNİ BATIRIYORLAR”

*Ama bu açıklamaları gördükçe batıyorlar. Kendi kendilerini batırıyorlar. Ortaya çıkıp iyi bir şey söylemiyorlar. Bu açıklamalarla komik duruma düşüyorlar. Beni kandıramazsın, ben çocuk değilim. Çıkın adam gibi açıklayın. Israrla söylüyorum; altında kim kalırsa kalsın, tuğlayı çekmemiz lazım.

“SOYLU, CUMHURBAŞKANINA ‘BENİ KORUMAZSAN AÇIKLARIM' DİYOR”

*Mafyadan 10 bin dolar maaş alan siyasetçi sözünü İçişleri Bakanı söyledi, ‘dahası da var’ dedi. ‘Ben savcıya söylerim’ size söylemem diyemez İçişleri Bakanı. Bu söyledikleri sayın Bakanın dokunulmazlık kapsamına girmez.

AdminAdmin