İsrail’in Cibaliye ve Beyt Hanun’a Saldırıları Sonucu 3 Filistinli Öldü Nusayrat Mülteci Kampı’ndaki El-Avde Hastanesi’nden alınan bilgilere göre, İsrail’in Cibaliye’de bulunan Yemen es-Said Hastanesi’nin bulunduğu bölgede yerinden edilen Filistinlilere saldırısında **13 kişi yaralandı**. Bir diğer sağlık kaynağı ise Cibaliye Mülteci Kampı’ndaki Hafsa Okulu’na yapılan İsrail saldırısında **3 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ve 15 kişinin yaralandığını** aktardı….
Nusayrat Mülteci Kampı’ndaki El-Avde Hastanesi’nden alınan bilgilere göre, İsrail’in Cibaliye’de bulunan Yemen es-Said Hastanesi’nin bulunduğu bölgede yerinden edilen Filistinlilere saldırısında **13 kişi yaralandı**. Bir diğer sağlık kaynağı ise Cibaliye Mülteci Kampı’ndaki Hafsa Okulu’na yapılan İsrail saldırısında **3 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ve 15 kişinin yaralandığını** aktardı.
İsrail ordusu, **10 gündür** Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı, Beyt Lahiya ve Beyt Hanun’a kara ve hava saldırılarını sürdürüyor. Bölgeyi sıkı bir ablukaya alan İsrail, Filistinlileri hava saldırıları ve karadan işgalin yanı sıra **kuşatma ve aç bırakma** yoluyla göçe zorluyor. İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyinden güneyine göç etmelerini isteyerek, bölgede yaşayanları zorla göç etmeye çalışıyor.
7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlediği saldırılarda İsrail’in neden olduğu ölüm ve yaralanma sayıları oldukça yüksek. **17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere toplamda 42 bin 227 Filistinlinin öldüğü, 98 bin 464 kişinin yaralandığı** belirtiliyor.
Bu trajik olaylar, Filistin halkının yaşadığı zorlu şartları bir kez daha gün yüzüne çıkarıyor. Uluslararası toplumun bu duruma dikkat çekmesi ve barışçıl çözümler aranması için daha fazla çaba harcanması hayati önem taşıyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]