İranlı yetkili Bekayi, ABD ile müzakerelerde kesin sonuca ulaşılmasının önümüzdeki haftalar veya aylarda beklenmediğini açıkladı. Görüş ayrılıkları ve nükleer konulara değindi.
İranlı yetkili Bekayi, ABD ile devam eden müzakere sürecinde önümüzdeki haftalar veya aylarda kesin bir sonuca ulaşılmasının beklenmediğini bildirdi. Bekayi, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda, iki ülke arasındaki görüş ayrılıklarının derinliğine dikkat çekti.
Bekayi, ABD ile yürütülen müzakerelerin henüz anlaşmaya yakın bir noktaya gelmediğini belirtti. “Birkaç ziyaret, birkaç hafta veya birkaç ay içinde yapılan müzakerelerle kesin bir sonuca ulaşacağımız söylenemez” diyen Bekayi, diplomasinin zaman aldığını ve her fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Müzakerelerin mevcut odak noktasının savaşın sonlandırılması olduğunu hatırlatan Bekayi, nükleer meselelerin şu aşamada ele alınmadığını söyledi. Lübnan dahil bölgedeki tüm cephelerde savaşın sona erdirilmesinin önemine işaret eden Bekayi, Hürmüz Boğazı ve ABD’nin uyguladığı deniz ablukasının hala görüşülmekte olduğunu aktardı.
Bekayi, zenginleştirilmiş uranyum konusuna girmenin tarafları bir sonuca götürmeyeceğini ifade etti. Bu durumun nedeninin, daha önceki görüşmelerde yaşanan büyük görüş ayrılıkları ve karşı tarafın mantıksız talepleri nedeniyle anlaşmaya varılamaması olduğunu belirtti. Bekayi, ABD’nin aşırı taleplerde bulunduğunu ve bu talepleri dile getirmek için her fırsatı kullandıklarını ekledi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]