GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-03-2024 15:20

Fotoselli Kapı Sistemleri Nedir?

Fotoselli Kapı Sistemleri Nedir?

Fotoselli Kapı Sistemleri Nedir?

Fotoselli kapı sistemleri günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte pek çok mekân ve kurumlarda karşımıza çıkan bir kapı modelidir. Öncelikli olarak enerji, estetik ve hijyen olanağını bir üst seviyeye çıkarması sebebiyle kullanımı tercih edilen bu kapılar, güvenlik ve konfor olanaklarını da arttırmaktadır.

Fotoselli kapı İstanbul gibi büyük şehirlerde hijyen ve güvenliğin ciddi ölçüde önemli olması ile daha çok tercih edilmektedir. Kalabalık alanlarda yaşanan hijyen problemini çözmek amacıyla 90 derece otomatik kapı sağlıklı bir yol göstermektedir. Kapılara olan temasa en aza indirgemek otomatik döner kapı gibi çeşitli kapı sistemleri ile de mümkündür.

Kapıların aşamalı olması, fotoselli olması ve yüksek algı belleğine sahip olması sayesinde güvenli alanları oluşturma da yardımcı olmaktadır. Otomatik kapı sistemleri CEMEKS firması tarafından yurtdışından özenle seçilmiş kaliteli ve sağlam parçalardan oluşmaktadır. Herhangi bir darbe ve arıza durumuna ilişkin firma olarak titiz davranıldığını söylemek mümkündür.

Otomatik Kayar Kapı Nasıl Çalışır?

Fotoselli kapı sistemleri, ilerleyen teknoloji ile gün geçtikçe gelişmelere açık olan kapı sistemleridir. Çalışma prensibi bir hareket sensörüdür. Kapıların üzerine konumlandırılmış olan fotoseller, sensörler ile algı değerini ölçerek hareketi sağlamaktadır.

Kapıya yaklaşan ya da uzaklaşan kişiyi sensör yardımı ile algılayan kapılar, açılma ve kapanma hareketlerini herhangi bir manuel güce gereksinim duymadan gerçekleştirmektedir. Kapılara sabitlenmiş bulunan işlemci düzeneği bu hareketleri kontrol etmektedir. Kapıyı giriş ve çıkış için kullanan kişiler de temas etmeden, kuvvet uygulamadan ya da herhangi bir direktif vermeden kapıdan geçebilmektedirler.

Otomatik kapı İstanbul, Tekirdağ ve Bursa gibi Marmara’nın çoğu şehrine CEMEKS Firması tarafından tasarlanmaktadır. Otomatik kayar kapılar dışında döner kapı sistemleri de özel sensörler ile çalışmaktadır. Döner kapı mekanizmasında da özel mekanik bir sistem yer almaktadır. Birbiri ile bağlantılı olan bu mekanizmalar otomatik döer kapıların çalışma prensibini ortaya koymaktadır.

Fotoselli Kapı Sistemleri Avantajları Nelerdir?

Fotoselli kapı sistemleri sunduğu avantajlar sebebiyle tercih edilmektedir. Erişim kolaylığı sunması ile birlikte mekân ve kişi güvenliğini de beraberinde getirmektedir. Bu tarz kapıların izolasyon amacı görmesi de ısı ve enerji kaybını azaltmaktadır. Böylelikle tasarrufun kapıları ardına kadar açılmış olacaktır.

Cam, alüminyum ve paslanmaz çelik profillerden oluşan otomatik kayar kapı sistemleri, uzun ömürlüdür. Kullanımının kolay olması sebebiyle fazla bir etkiye maruz kalmamaktadır. CEMEKS Otomatik Kapı Sistemleri Firması da kaliteli ürünlerin tasarımı ile uzun soluklu kullanımın garantisini vermektedir. Yedek parça, arıza, bakım ve onarım gibi konularda da firma uzun yıllardır sektörde olmasından kaynaklı olarak güvenirliğini ortaya koymaktadır.

Kişilerin elleri ile kapılara temas etmesi hijyen anlamında sorunlar teşkil edebilmektedir. Özellikle pandemi ile birlikte hijyene verilen önemin artması bu tarz kapı modellerinin kullanımını da arttırmıştır. Hastane, gıda işletmeleri ve hijyen gerektiren alanlarda bu tarz kapı modelleri kullanımı önerilmektedir.

  • Temasa gerek olmadığı için hijyeniktir.
  • Elektrik tasarrufu sağlar.
  • Hastane, AVM, işyerleri ve kamu alanlarında kullanışlıdır.
  • Acil durumlarda kolaylık sağlar.
  • Malzeme ve depo geçişinde rahat bir geçiş sunmaktadır.
  • Sıcak ve soğuk hava kaçışını engelleyerek büyük derecede maddi kazanç sağar.

CEMEKS Otomatik Kapı Sistemleri Kullanım Alanları Nerelerdir?

Fotoselli kapı sistemleri kullanım alanı sebebiyle bir çok alanda karşımıza çıkmaktadır. Modern tasarım öncülüğünde dekorasyona uyarlanabilir oluşu ile bina girişleri, oteller ve restoran gibi işletme alanlarında yer almaktadır.

Çeşitli Cam kapı renkleri , tasarım şekli, renk ve modernize birleşimi estetik bir görüntüyü ortaya koymaktadır. Record Marmara Bölge Distribütörü olarak otomatik kapı sistemleri kullanım alanları olarak önerilerimiz şu şekildedir;

  • Hastane, ameliyathane ve sağlık merkezleri
  • Otel ve özel konutlar
  • Restoran ve gıda işletmeleri
  • Alışveriş merkezleri
  • Ofis ve iş merkezleri
  • Banka
  • Kurum ve işletme binaları
  • Özel bölüm alanları
  • Tuvalet alanları
  • Depo alanları
  • Havaalanları ve otobüs terminalleri
  • Kamu ve konut binaları

90 Derece Otomatik Kapı Sistemleri

90 Derece kapı sistemleri konutlarda dahi kullanılan bir kapı modelidir. Hafif düzeyde otomasyon sistemi sunması ile kolay ve hızlı bir kullanım imkânı yaratılmaktadır. Cam ve cam olmadan tasarlanabilen bu kapılar 90 derece açılma hizmeti vermektedir.

Acil durumlarda kaçış imkânı sunan bu kapılar, çok fazla güç gerektirmeden kişilere güvenli bir alan yaratmaktadır. Kapıların en sona kadar açılması sayesinde kişilerin geçişi kolay olmaktadır. Aynı zamanda bu tarz kapı sistemleri düşük enerji doğrultusunda çalışabilmektedir.

Otomatik kapı sistemlerine isteğe bağlı tasarım yapma opsiyonu sunulması ile kişilerin zevklerine göre bir dekorasyon bağlantısı kurmak mümkündür. Bu kapıların uzaktan bir kumanda ile ayarlanabilir özellikleri olması da güvenli kullanım özelliği sunmaktadır. Ayrıca istenilen açıdan kapıların açılması, istenilen zaman diliminde kapıların açılıp kapanması da sağlanabilmektedir.

Adres: Zümrütevler Mah. Eski Üsküdar Cad. Ural Sok. No: 9 Maltepe/İstanbul

Web: https://www.cemeks.com.tr

Email: [email protected]

Telefon 0216 417 50 23

Whatsapp: 905322162460

 

 

AdminAdmin