YAŞAM
Giriş Tarihi : 27-09-2021 15:22   Güncelleme : 27-09-2021 15:22

Dişçi Koltuğu Satın Alma Rehberi

Dişçi Koltuğu Satın Alma Rehberi

Dişçi Koltuğu Satın Alma Rehberi

 

 

Bir dişçi koltuğunun tasarım bileşenleri, dental ünitin konforunu, ergonomisini ve estetik değerini belirler. Aşağıdaki ipuçları, bir dişçi koltuğu satın almayı planlarken tasarım açısından nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlamanıza yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Dişçi koltuğunun boyutları oldukça önemlidir ve iki faktör tarafından belirlenir: ameliyat düzeni ve hasta/diş hekimi ergonomisi.

 

Koltuğun sırtlığı, hastanın yeterli sırt desteğine sahip olmasını sağlayacak kadar geniş olmalı, ancak diş hekiminin sırtlık hareketi engellemeden çalışma alanına yaklaşabilmesi için yeterince ince olmalıdır. Geniş bir arkalık durumunda, diş hekimi hastaya yeterince yaklaşamaz ve bu da görüş, erişilebilirlik ve nihayetinde işlevselliği olumsuz etkiler. Koltuk başlığı, hem diş hekimi hem de hasta için konforu artırmak için kullanılabilecek ünitenin önemli bir parçasıdır.

 

Örneğin, pediatrik hasta durumunda koltuk başlığı çıkarılabilir ve böylece başını mindere dayaması sağlanır. Bu, diş hekimine ağız boşluğuna daha fazla erişim sağlarken çocuğun omurgasına tam destek sağlar. Koltuk ultra yumuşak döşemeye sahip olduğunda, özellikle endodontik ve implant prosedürleri gibi uzun tedaviler sırasında hasta konforu katlanarak artar. Dişçi koltuklarında deri, reksin veya poliüretan döşemelik kumaşlar yaygın olarak kullanılmaktadır.

 

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiyeye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünyanın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

 

Danışmak istediğiniz tüm konularda; [email protected] adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Ataturk HaberAtaturk Haber