Atatürk Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Berlin’de Filistin Kefiyesi Tartışması

Berlin’de Filistin Kefiyesi Tartışması

haberci haberci -
152 0

Tiergarten Lisesi Mezuniyet Töreni İptal Edildi

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Tiergarten Lisesi yönetimi, bu yılki mezuniyet törenini iptal etti.

Mezunların Siyasi Gösteri Planı Endişe Yarattı

Okul yönetimi, yazdığı bir yazıda mezunların 5 Temmuz’da yapılması planlanan törende siyasi gösteri yapacağı bilgisini aldığını belirtti. Bu durumun taşkınlıklara yol açabileceği endişesiyle törenin iptal edildiği açıklandı.

Filistin Kefiyesi Yasaklanamayacak

Öğrencilerin Filistin’i desteklemek amacıyla Filistin kefiyesi takmak istemesi üzerine okul yönetimi, törenin okul dışındaki bir sinemada yapılmasına karar verdi. Kefiyenin yasaklanamayacağı gerekçesiyle bu karar alındı.

Özel Güvenlik Talebi Reddedildi

Velilerin, törende özel güvenlik görevlendirilmesi yönündeki teklifi okul yönetimi tarafından reddedildi.

Eyalet Bakanlığından Açıklama

Berlin Eğitim, Gençlik ve Aile Bakanlığı, konunun basından öğrenildiğini ve okul yönetimiyle bir çözüm bulunmasının amaçlandığını belirtti. Açıklamada, öğrencilere karnelerin uygun bir ortamda verilmesi hedeflendiği vurgulandı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir