YKS’nin ilk oturumu TYT’ye katılan adaylar, sınav salonlarına giriş yaparken yaşananları ve sınavı son saniyelerde kaçıranların durumunu anlattı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün saat 10.15’te başladı. 81 ilde 2 milyon 425 bin 628 adayın katıldığı sınavın ilk oturumu öncesinde adaylar kimlik ve giriş belgeleriyle sınav salonlarına alındı.
Antalya Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde sınav heyecanı yaşandı. Sabah erken saatlerde kampüse gelen adaylar, güvenlik kontrollerinin ardından salonlara yerleşti. Bazı öğrenciler sınav saatine dakikalar kala koşarak binalara yöneldi. Saat 10.00’da kapıların kapanmasının ardından bazı adaylar son saniyelerde içeriye girmeyi başarırken, takıları nedeniyle sorun yaşayanlar oldu.
Bir aday, küpe nedeniyle uzun süre sorun yaşadı. Velilerin yardımıyla küpesi sınava 5 dakika kala çıkarıldı ve adayın salona girmesi sağlandı.
Kapıların kapanmasına saniyeler kala bazı adaylar içeri girmeyi başardı. Ozan Kızıl isimli genç, aracını park ederken oyalandığı için sınavı saniyelerle kaçırdı. Geri dönüp kapıyı açtırmak istese de başarılı olamadı. Aynı fakültenin farklı bir bloğuna yönelse de giriş yapamayan Kızıl, hayallerini gelecek yıla ertelemek zorunda kaldı.
Gazetecilere açıklama yapan Ozan Kızıl,
Reklam & İşbirliği: [email protected]