13 Mart’ta yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı bir sıralama sınavıdır. Öğrenciler sıralama başarılarına göre Üniversitelerin belirledikleri bölümlere girmeye hak kazanırlar. Çoğu öğrenci ve veli bu sınavı çok ciddiye alır çünkü hedefledikleri mesleklere sahip olabilmeleri için uygun bölümlere girmeye çalışırlar. Velilerin bu süreçte çocuklarına baskı uygulamak yerine desteklemeleri başarı oranını attırır. Böylesine zorlu rekabettede elbette üzülenler ve sevilenler vardır. Sizde YGS Sınavından çıktığınızda sevilenlerden olmak istiyorsanız bazı konulara dikkat etmelisiniz.
Her biri 40 sorudan oluşan bölüm testlerinden oluşan YGS’de her adayın yapabileceği düzeyde kolay 3-4 soru bulunuyor. Sınav barajı bu sene 180 yerine 150 oldu. Önceki sene soruların gizliliği nedeniyle YGS sorularının sadece bir kısmı açıklanmıştı fakat bu sene gelen tepkiler ve şikayetler nedeniyle soruların tamamı yüksek öğretim sitesinden açıklanacak. Sıralamada en sağlıklı sonuçları alabilmek için her kategoriden kolay , orta ve zor soruların geleceği sınavda başarılı olmak için abartılı bir heyecan yapmamak ve kendinize inanmak çok önemli bir rol oynuyor.
Kendinize İnanın
Sınav öncesi “ben yapamam” diyen adaylar sınava yüksek bir heyecan ve baskıyla girerler. Kendinize inanmanız sınav esnasında daha rahat davranmanızı ve sorulara daha iyi odaklanmanızı sağlayacak. Eğer kendinize güvenmezseniz başarılı olma ihtimaliniz düşer.
Kolay Sorulardan Başlayın
Sınavdayken emin olduğunuz kolay soruları yapıp bir kenara atmanız kendinize olan güveninizi arttırır ve zor sorulara daha emin yaklaşmanızı sağlar. YGS sadece bilgiyi ölçen bir sınav değildir aynı zamanda mantık ve zaman yönetimini de iyi kullanmanız gerekmektedir.
Sorular ile Oyalanmayın
Zor soruya denk geldiğinizde inatlaşmanız sizin için zaman kaybına yol açar. Bir bölümdeki soruları çözerken her soru aynı oranda puanınıza etki yapar , yapabileceğiniz sorular dururken oyalanmanız zamanınızdan çalar. Takıldığınız soruyu işaretleyip birkaç dakika sonra dönerseniz beyniniz arkaplanda o soruyu düşünür ve soruyu çözme ihtimaliniz artar.
Şıklara Aldanmayın
Özellikle Türkçe testindeki sorularda birbiri ile çelişkili sorular bolca bulunur. Uzmanlara göre birbiri arasında kaldığınız şıklardan ilk aklınıza gelenin doğru çıkma olasılığı daha fazlaymış.
Sınav Sabahı Önemli
YGS öncesi mutlaka kahvaltı yapın. Menünüzde bolca protein bulundurmanız beyninizin daha iyi çalışmasını sağlayacaktır. Kahvaltı sonrasında ise kahve içerisinde bulundurduğu kafein sayesinde zihninizi oldukça açık tutar.
YGS’nin bir mantık sınavı olduğunu unutmayın. 13 Mart 2016’da yapılacak Yüksek Öğrentime Geçiş Sınavında tüm öğrencilere başarılar dileriz.