Türkiye resmen ilan etmişti! Bir çıkış da Pentagon’dan! Örgüte mesaj

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Sean Robertson, bir Türk ve bir Amerikalı generalin aynı helikopterle ortak keşif uçuşu yaptığını  belirterek, “Bu dönüm noktasına, hafta başında ortak koordinasyon merkezinin kurulmasının ardından gelinmiştir” değerlendirmesinde bulundu.   Sözcü Robertson, Suriye’de Fırat’ın doğusunda Türk ve ABD’li komutanların iştirak ettiği ilk ortak helikopter uçuşuna ilişkin AA muhabirinin yazılı sorusuna yanıt verdi. “Bugün ABD’li…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye resmen ilan etmişti! Bir çıkış da Pentagon’dan! Örgüte mesaj

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Sean Robertson, bir Türk ve bir Amerikalı generalin aynı helikopterle ortak keşif uçuşu yaptığını  belirterek, “Bu dönüm noktasına, hafta başında ortak koordinasyon merkezinin kurulmasının ardından gelinmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

 

Sözcü Robertson, Suriye’de Fırat’ın doğusunda Türk ve ABD’li komutanların iştirak ettiği ilk ortak helikopter uçuşuna ilişkin AA muhabirinin yazılı sorusuna yanıt verdi.

“Bugün ABD’li ve Türk liderler ilk ABD-Türkiye keşif uçuşunu gerçekleştirdiler. İki ülkeden birer general, aynı helikopterde uçtu” ifadesini kullanan Robertson, şunları kaydetti: “Bu dönüm noktasına, hafta başında ortak koordinasyon merkezinin kurulmasının ardından gelinmiştir. Bu durum, Türkiye’nin güney sınırına ilişkin meşru güvenlik endişelerine karşılık bulma ve Suriye’nin kuzeydoğusunda güvenliği sağlayarak DEAŞ’ın yeniden ortaya çıkmasını engelleme kararlılığımızı göstermektedir.”

 

ÖRGÜTE MESAJ

Açıklamasında, ismini zikretmeden SDG adını kullanan terör örgütü YPG/PKK’ya da atıfta bulunan Pentagon Sözcüsü, “(DEAŞ Karşıtı) Koalisyonun ve ortaklarının DEAŞ’ın kalıcı şekilde ortadan kaldırılması hedefine odaklanmasını istediklerini” de sözlerine ekledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile 21 Ağustos’taki telefon görüşmesinde, güvenli bölgeye ilişkin planın birinci aşamasının başlamasına yönelik mutabakata varıldığını açıklamıştı.

Akar, güvenli bölgenin, takvimde belirlenen esaslar çerçevesinde zaman kaybetmeksizin oluşturulmasının planlandığını ifade etmişti.

Milli Savunma Bakanlığı da Twitter hesabından, “Suriye’de Fırat’ın doğusunda güvenli bölge birinci safha uygulamaları kapsamında, Türk-ABD’li komutanların iştirak ettiği ilk ortak helikopter uçuşu bugün gerçekleştirildi” açıklamasını yapmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap

Benzer Haberler
İsrail Savunma Bakanlığı: Protestocuların Gazze’ye Girişine İzin Vermeyeceğiz ⏬👇
İsrail Savunma Bakanlığı: Protestocuların Gazze’ye Girişine İzin Vermeyeceğiz ⏬👇
Pew Research Raporuna Göre Dünya Dinlerindeki Nüfus Değişimleri
Pew Research Raporuna Göre Dünya Dinlerindeki Nüfus Değişimleri
İsrail’de Abluka Altındaki Gazze’ye Yardım Götüren Gemideki Aktivistlerin Durumu
İsrail’de Abluka Altındaki Gazze’ye Yardım Götüren Gemideki Aktivistlerin Durumu
Los Angeles’ta Ulusal Muhafızlar ICE Karşıtı Protestolara Müdahale Ediyor
Los Angeles’ta Ulusal Muhafızlar ICE Karşıtı Protestolara Müdahale Ediyor
Somali’deki İhtiyaç Sahiplerine Türkiye’den Yardım Eli ⏬👇
Somali’deki İhtiyaç Sahiplerine Türkiye’den Yardım Eli ⏬👇
İsrail Savaş Uçakları Han Yunus’a Yoğun Hava Saldırıları Düzenledi
İsrail Savaş Uçakları Han Yunus’a Yoğun Hava Saldırıları Düzenledi
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Işığında Tarafsız Habercilik..
Atatürk Haber

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları ATATÜRK HABER 'de saklıdır.