Yunanistan, ABD, İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin enerji bakanları başkent Atina’da bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde birçok konuda anlaşma sağlandı ve işbirliğinin daha da arttırılması kararlaştırıldı. İsrail, Güney Kıbrıs ve Yunanistan, Doğu Akdeniz’den Avrupa’ya uzanması planlanan EastMed adlı doğalgaz boru hattı projesiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. İngiliz haber ajansı Reuters’da yer alan habere göre, Yunanistan…
Yunanistan, ABD, İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin enerji bakanları başkent Atina’da bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde birçok konuda anlaşma sağlandı ve işbirliğinin daha da arttırılması kararlaştırıldı. İsrail, Güney Kıbrıs ve Yunanistan, Doğu Akdeniz’den Avrupa’ya uzanması planlanan EastMed adlı doğalgaz boru hattı projesiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor.
İngiliz haber ajansı Reuters’da yer alan habere göre, Yunanistan Enerji Bakanı Kostis Hatzidakis, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Yunanistan, İsrail, Kıbrıs Rum Kesimi ve ABD’nin enerji, siber ve altyapı güvenliğindeki işbirliğini ilerletme kararı aldığını söyledi.
Kıbrıs Rum Kesimi Enerji Bakanı Yiorgos Lakkotrypis gazetecilere verdiği demeçte, ülkesinin doğal kaynakları arama hakkı konusunda meslektaşlarından güvence ve tam destek aldıklarını açıkladı.
ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Enerji Kaynaklarından Sorumlu Müsteşarı Frank Fannon ise, enerjinin bölgede daha geniş siyasi istikrar için bir köprü olabileceğini dile getirdi.
İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz de, bu projenin Avrupa’nın enerji çeşitliliği açısından çok önemli olduğunu belirtti. Rum yönetimine destek verdiklerini söyleyen Steinitz, İsrail’in Ürdün ve Mısır ile iş birliğinde bulunduğunu anlatarak, “İsrail gazı yaklaşık bir ay içinde Mısır’a ihraç edilecek. Bu doğal gazın bir kısmı da Mısır’daki enerji tesislerinden Avrupa’ya gönderilecek” diye konuştu.
YAVUZ GEMİMİZ SONDAJ FAALİYETLERİNE BAŞLAMIŞTI
Türkiye’nin daha önce bölgeye gönderdiği Yavuz gemisi, 07.08.2019 tarihinde sondaj faaliyetlerine başlamıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yavuz sondaj gemisinin bugün itibarıyla bin 710 metre sondaj derinliğine ulaştığını belirtmişti.
Henüz yorum yapılmamış.
Benzer HaberlerReklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap