GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-03-2023 22:27

Tesisatçınız Uyarıyor binanızı depreme dayanıksız yapan bir su tesisatı olabilir       

Tesisatçınız Uyarıyor binanızı depreme dayanıksız yapan bir su tesisatı olabilir       

 

 

Tesisatçınız Uyarıyor binanızı depreme dayanıksız yapan bir su tesisatı olabilir                ‘

 

enyakintesisat.com yayınlanan bir makalede İlginç detayları bizlere sunmakta  genelde eski binalarda daha yaygın olarak görülen rutubet, beraberinde birçok sorunu da getirir. Yalnızca görsel olarak değil sağlık açısından da problemlere ve bina çürümesine yol açabilir zemin katlarda tesisat patlamasından kaynaklı su kaçağı  zamanla binaların çürümesine sebebiyet vermektedir.                        

 

 

Su Kaçağı Olduğunu Nasıl Anlarız ?

Su Kaçağının varlığını anlamanın elle veya kuru bir bezle dokunduğunuz duvardan ıslaklık geliyorsa Su Kaçağı olduğunu anlayabilirsiniz. Duvarlardaki sarıya çalan lekeler de nemin varlığına işaret eder. Rutubetten etkilenen tavan ve duvar boyalarında kabarmalar, dökülmeler gözlenebilir. Bu çürük kokusu dolap kapaklarını açtığınızda da karşınıza çıkabilir yada su faturanızın  yüksek gelmesinden anlaşabilir

 

 

Su Kaçağını Önlemede Nelere Dikkat Etmeliyiz?

 

Su kaçağını tespit edebilmek için gözlem yapanız gerekir. Yine de kesin sonuç vermeyecektir. Su kaçağının olduğu bölge kendini belli eder. Tavan ıslanabilir, duvarlar ıslanabilir, zeminde rutubet olabilir. Bunların dışında, evinizin herhangi bir bölümünde kötü koku gelebilir. Ya da tavanda veya duvarda farklı renkte rutubet ortaya çıkabilir. Bütün bu belirtiler su kaçağı olabileceğinin işaretidir. Yine de kesin olarak su kaçağı vardır denilemez. Evi sık sık havalandırarak nemli havayı uzaklaştırın.

•             Mümkün olduğun sürece çamaşırlarınızı dışarıda kurutun.

•             Odanın içinde çok fazla bitki yetiştirmeyin.

•             Nem alıcı cihazlardan faydalanın.

•             Isıtma ve su tesisatını kesinlikle cihazlı su kaçağı tespiti ile  kontrol ettirin

Cihazı İle Evde Su Kaçağı Nasıl Tespit Edilir?

 

 

Evde su kaçağının olduğu kısım wandersmann su kaçağı bulma cihazı ile dinlenir. Su kaçağının basıncı düşükse ve akustik dinleme cihazı ile hissedilmiyorsa, dairenin su basıncı arttırılır. İhtiyaca göre 8 ile 10 max. bara kadar basınç arttırılabilir. Basınç arttırıldığında su kaçağının şiddeti artar böylece wandersmann akustik dinleme cihazı ile rahatlıkla tespit edilebilir.

Su kaçağının olduğu kısım tespit edildikten sonra, o bölge ufak çaplı olarak açılır. Bir yada iki fayansın boyutunu geçmeyecek şekilde açılan bölgede, Tesisat Onarımı sağlanır.

bu şekilde tesisatçı evinizin çürümesinden sizi kurtarır.

 

 

 

 

AdminAdmin