Atatürk Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. ‘Suriyelilerin sınır dışı edilmesi söz konusu değil’

‘Suriyelilerin sınır dışı edilmesi söz konusu değil’

Ajans Ajans -
70 0

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, düzensiz göçmenlerle ilgili açıklama yaptı. Geçen sene 268 bin kaçak göçmenin yakalandığını hatırlatan Soylu, bu sene şimdiye kadar 165 bin kaçak göçmenin yakalandığını belirtti. Soylu, bu sayının yıl sonuna kadar 300 bini aşacağını ifade etti.

 

Son günlerde İstanbul’da yapılan operasyonların düzensiz ve kaçak göçle mücadele olduğunu vurgulayan Soylu, koruma statüsündeki Suriyelilerin sınır dışı edilmesinin söz konusu olmadığını kaydetti. Soylu, şu ifadeleri kullandı: 

“Geçici koruma statüsündeki hiçbir Suriyelinin, uluslararası koruma statüsüyle ülkemizde bulunan bir yabancının veya ikamet izniyle ülkemizde bulunan bir kişinin sınır dışı edilmesi gibi bir durum asla söz konusu değildir, kabul edilebilir değildir. Bunu yapabilme kabiliyetine ve hakkına da sahip değiliz. Ne böyle bir istemimiz var ne böyle bir eylemimiz var ne böyle bir hakkımız var. Bu kadar açık ve net.”

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir