Ünlü fizikçi Stephen Hawking’den bir korkutan uyarı daha geldi. Hawking, daha önce yaptığı açıklamada yapay zekanın çok tehlikeli boyutlara gelebileceği konusunda uyarıda bulunmuştu. Ünlü fizikçi bu sefer ise teknolojinin insanlığın sonunu getireceğini söyledi.
Bir gazeteye röportaj veren Hawking, teknolojinin çok hızlı bir şekilde ilerlediğini ve bu hızlı ilerleyişin ne yazık ki kontrol altına alınmaması durumunda insanlığın sonu olacağını söyledi. İnsanların hayatta kalmak için sürekli saldırgan ve savaşçı bir kişilik sergilemek zorunda kaldığını vurgulayan Hawking, ilerleyen yıllarda bunun teknolojiye karşı yapılacağını söyledi.
Teknolojiyle Girilen Savaşı Kazanmanın Mümkünü Yok
Teknolojinin çok hızlı bir şekilde geliştiğini ve hem nükleer hem de biyolojik olarak savaş döneminin başladığını ifade eden Hawking, ilerleyen yıllarda teknolojinin insanlığı bu yollarla yok etmesinin kesin olduğunu söyledi.
Bu kapsamda bir dünya hükümeti kurulması gerektiğinin altını çizen ünlü fizikçi, bu durumun da ne yazık ki başka sorunlara neden olabileceğini ve dünyanın tiranlığa dönebileceğini düşündüğünü açıkladı.
İyimser olmakta fayda gördüğünü de söyleyen Hawking, insanlığın bu tehlikeyi de bertaraf etmenin bir yolunu bulacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.