YAŞAM
Giriş Tarihi : 28-09-2021 14:08   Güncelleme : 28-09-2021 14:08

Parmak İzi Okuyucuların Avantajları ve Dezavantajları

Parmak İzi Okuyucuların Avantajları ve Dezavantajları

Parmak İzi Okuyucuların Avantajları ve Dezavantajları

 

 

Bu günlerde parmak izi tanıma hayatımızın günlük bir parçası haline geldi. Cep telefonları, tabletler ve hatta dizüstü bilgisayarlar artık standart olarak parmak izi tanıma özelliği ile üretilmektedir. İş yerinde, giderek daha fazla kuruluş bu tür biyometrik tarayıcıyı, sunduğu güvenlik avantajlarının yanı sıra, şifreleri, kimlik kartlarını ve kapı giriş kodlarını değiştirerek katılımı izlemek ve işgücünü yönetmek için kullanır.

 

Güvenlik açısından, şifreler ve kimlik kartlarında parmak izi okuyucularının kullanımı büyük bir gelişmedir. Parmak izlerini taklit etmek çok daha zordur, ayrıca bir ömür boyunca çok az değişirler, bu nedenle veriler fotoğraflardan ve şifrelerden çok daha uzun süre güncel kalır. Kullanıcı için basit ve kullanımı kolaydır.

 

Web sitemizi ziyaret ederek ZKTeco Türkiye güvencesiyle beğeninize sunulan tüm parmak izi cihazlarını inceleyebilirsiniz.

 

Fotoğraflı kimliğinizi evde bıraktığınız için son şifrenizi hatırlamakta veya kilitlenmekte zaman kaybetmezsiniz. Parmak izleriniz her zaman yanınızdadır. Parmak izleri aktarılamaz, parolaların paylaşılması veya başka bir meslektaş adına giriş yapılması engellenir. Bu, iş gücünün daha doğru bir şekilde izlenmesini sağlar ve hassas malzemelerin çalınmasına karşı ek güvenlik sağlar. Parmak izi tanımanın kullanılması iş yerinde daha yüksek düzeyde açıklama yapabilme olanağı sağlar.

 

Bir durum veya olay meydana geldiğinde bulunduğunuz biyometrik kanıtı çürütmek zordur ve gerektiğinde kanıt olarak kullanılabilir. Teknoloji yönetimi açısından parmak izi tanıma artık düşük maliyetli bir güvenlik çözümüdür. Küçük el tipi parmak izi tarayıcıların kurulumu kolaydır ve yüksek düzeyde doğruluktan yararlanır.

Ataturk HaberAtaturk Haber