Atatürk Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Hollanda’da ateş açma izni de verilmiş!

Hollanda’da ateş açma izni de verilmiş!

Ajans Ajans -
109 0

Hollanda – Türkiye arasında yaşanan gerginliklerin ardından şok edecek detaylar ortaya çıkmaya başladı. Hollanda polisinin ülkede yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik olarak sergilediği sert tutum büyük eleştiri alırken, o gece için polislere ateş açma hakkı da verildiği ortaya çıktı.

Hollanda’nın sergilediği kabul edilemez tutum ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Rotterdam’da yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik atlı polisler tarafından şiddet uygulanırken, polis köpekleri de vatandaşların üzerine saldırmış ve bazı vatandaşların yaralanmasına neden olmuştu.

Polislere Vur Emri de Verilmiş

Hollanda’da yaşanan rezaletin yeni bir boyutu daha ortaya çıktı. Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, bugün yaptığı açıklamada şok bir gerçeği itiraf etti. Sınırda alıkonulan Aile ve sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya’nın yanında geniş omuzlu 12 korumanın bulunduğunu ve bu korumaların silahlı olup olmadığı konusunda emin olmadıklarını belirten Aboutaleb, her ihtimale karşı o bölgeye gönderilen Hollanda özel tim polislerine vur emri verdiklerini ifade etti.

Bu emrin nedeninin herhangi bir çatışma durumunda sıkıntıya düşmemek olduğunu vurgulayan başkan, gerçekleştirdikleri skandalın ne kadar büyük boyutlarda olduğunu da gözler önüne sermiş oldu. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir