15 Temmuz darbe girişiminin baş aktörü olan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında ortaya yeni bir iddia atıldı. Gelen haberler gündeme bomba gibi düşerken, Gülen’in Kanada’ya kaçma hazırlığı yaptığı ifade edildi.
Darbe girişimi başarısız olan Gülen, o günden beri kaçacak bir yer arıyor. Türkiye’nin iade talebi karşısında başta Mısır, Ürdün, Güney Afrika ve Kanada olmak üzere birkaç ülkeye kaçabileceği şekilde haberler çıkan Gülen’in Kanada’ya kaçmaya hazırlandığına dair somut delillerin ele geçirildiği öğrenildi.
Türkiye Delilleri Trump Yönetimine Sundu
Fetullah Gülen ile ilgili elde edilen kaçma haberlerinin ardından bu konuda adım atmak için Trump yönetimince bulguların istendiği ve verilerin bir dosya haline getirilerek Donald Trump’a gönderildiği belirtildi.
ABD yönetimine gönderilen belgelerde, Gülen’in örgütüne bağlı bazı kişilerin Kanada’da arazi satın aldığına dair belgelerin bulunduğu öğrenilirken, ABD’nin incelediği belgeler sonucunda FETÖ örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in Kanada’ya kaçma hazırlığı yaptığının somut olarak kanıtlandığını belirttiğinin altı çizildi. bu bilgiler ışığında ABD’nin nasıl bir tavır sergileyeceği ise şimdiden merak konusu oldu.