Atatürk Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. ESA’dan Korkutan Tahmin!

ESA’dan Korkutan Tahmin!

Ajans Ajans -
80 0

ESA’dan Korkutan Tahmin: Çin’in 8,5 Tonluk Uzay Mekiğinin Parçaları Türkiye’ye Düşebilir
2016 yılı Eylül ayından bu yana kontrolsüz bir şekilde yol alan Çin’in ilk uzay istasyonu Tiangong-1’in Dünya’nın hangi noktasına, ne zaman düşeceği üzerine bir öngörü açıklandı.

TÜRKİYE’DE RİSK ALTINDAKİ ÜLKELER ARASINDA

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) 8.5 ton ağırlığındaki uzay mekiğinin Ocak ile Mart arasında bir tarihte atmosfere gireceğini tahmin ediyor.

Tiangong-1’in düşüş rotası üzerinde yapılan tahminler ise İspanya, İtalya ve Hindistan’ın yanında Türkiye’yi de risk altındaki ülkeler arasında gösteriyor.

UZAY ÜSSÜ İNŞA ETMEK İÇİN 2011’DE FIRLATILMIŞTI

Çin 2011 yılında fırlattığı bu uzay aracı ile daha büyük bir uzay üssü inşa etmeyi amaçlıyordu.
2016 Eylül ayında ise Çinli yetkililer aracın kontrolünün kaybedildiğini doğruladı.

ATMOSFERE GİRDİĞİ ANDA PARÇALANMASI BEKLENİYOR

Yerden 300 kilometre yüksekte yörüngede kontrolsüz bir şekilde ilerleyen Tiangong-1 ile tahminleri duyuran Avrupa Uzay Ajansı’ndan Holger Krag, “Yeniden girişten çok kısa bir zaman önce bile ancak çok geniş bir coğrafi alan üzerine risk tahmini yapabiliyoruz” diyor.
Uzay aracının atmosfere yeniden girişi sırasında büyük oranda yanarak parçalanması bekleniyor. Ancak büyük kütlesi nedeniyle yüzeye parçalarının ulaşma ihtimali bulunuyor.

MÜRETTEBATI GEMİDEN AYRILMIŞTI

2011 yılında fırlatılan Tiangong-1, iki yıllık ömrünü 2013’te tamamlamış, mürettebatı da bu sürenin tamamlanmasıyla gemiden ayrılmıştı.

Uzay uçuşları tarihinde, düşen uzay aracı parçaları nedeniyle hayatını kaybeden olmadı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir