TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 10-04-2022 23:39   Güncelleme : 10-04-2022 23:39

Dünyaca Ünlü Markaların En Çok Radyasyon Yayan Telefonları Açıklandı

Dünyaca Ünlü Markaların En Çok Radyasyon Yayan Telefonları Açıklandı

Dünyaca Ünlü Markaların En Çok Radyasyon Yayan Telefonları Açıklandı

Telefonlarımızın radyasyon yaydığı bilinen bir gerçek ancak bu radyasyonun insan sağlığına ne kadar zararlı olduğu günümüzde hala tartışılmaya devam ediliyor. Telefonlarımız, artan ve azalan düşük seviyede yaydığı radyasyonla çoğu zaman büyük bir tehlike oluşturmuyor. 

Bazı telefonlarda ise bu durum biraz aşırıya kaçabiliyor. Cihazdan cihaza değişiklik gösteren radyasyon seviyesinin, hangi telefonlarda diğerlerinden daha yüksek olduğu açıklandı. Peki bu listede hangi telefonlar var? 

Listenin başını Motorola Edge çekiyor 

Bu değerin yüksek olmasına neden olacak kadar radyasyon yayan telefonlarla ilgili yayınlanan listede yer alan markaların başında ise Motorola Edge geliyor. BanklessTimes’ın hazırladığı raporda yer alan diğer telefonları yukarıda yer alan tablodan da görebilirsiniz. Tabloda yer alan telefonların büyük bir çoğunluğunu ise markaların eski modelleri oluşturuyor. Yukarıda da görmüş olduğunuz gibi, pek çok model ideal maksimum seviye olarak kabul edilen 1,6 W/kg’a oldukça yakın bir seviyede radyasyon yayıyor. Her ne kadar birçoğu eski model olsa da bu telefonların büyük bir çoğunluğunun bir dönem oldukça popüler olduğunu da unutmamak lazım. 

Pet Shop
handehande