Modern insanla ilkel insanı ayıran aralarında uçurumlar oluşturan kurallar var. Bu kurallar yine insanlar tarafından konulmuştur. İlkel insan için etik kural diye bir kavram yoktu. İstediğini istediği zaman yapmak gibi bir rahatlığı vardı ilkel insanın. Çıplak dolaşmak,yemek yeme adabı, tuvaletini herhangi bir yere yapmak, geğirmek gibi ihtiyaçları hiçbir kural gözetmeden yapma hakkı vardı. Şuan içinde yaşadığımız toplumda olmaması ya da belirli kurallar çerçevesinde yapılması gereken şeyler bunlar. Toplum önünde çıplak dolaşamazsın, tuvaletini şehrin ortasına yapamazsın. Etik kurallara aykırı olması sebebiyle dikkat edilmesi gereken şeylerdir bunlar. Peki ilkel insandan modern insana doğru gelirken ne değiştide bu kurallar ortaya çıktı. Bu kurallara bakıldığında ilkel insan için zor bile diye biliriz. Herşeye dikkat etmek, toplum içinde davranışlarını kontrol etmek, ilkel insan açısından bakıldığında zor gereksiz gibi duruyor. İşte bu kurallar ilkel insanla modern insanı bir-birinden farklı kılıyor. İlkel insan modernleşmeye başladığında bu kuralları bir gereksinim olarak görmüş olmalı ki etik kurallar çerçevesinde ortaya çıkmış bu yazılmamış kurallar. İlkel insandan modern insana evrimleşirken geçen uzun sürede zamanla herşey değişmiş ve şimdiki halini almıştır. İnsanlar evlerinde çıplak dolaşa bilir, istedikleri gibi yemek yiye bilir, tuvaletlerini yaparken kapıyı açık bıraka bilir, yemekten sonra rahatlıkla geğire bilirler. Ancak toplum içinde insanların yanında bunların hepsine dikkat etmelidirer. Etmeyen insanlarda yok değil, onlari da genellikle dışlar ötekileştiririz.
Bu kurallara uyan iki insan tipi vardır. Birinci kategoride gerçekten etik kuralları gereksinim sayan, onların modern insan için olmazsa olmaz olduğunu düşünen, hatta onlara bir kural değil zaten olması gereken şeyler gibi bakan insanlar yer alır. İkinci kategoride içindeki ilkel insanın evrimini durdurup, modern zamanda acı çeken, bunlara kural olarak bakan, olmasada olur diye düşünen, bu kuralların hiçbir anlamı yok diyen ama toplumdaki yerini de kayb etmek istemeyen, bunun için bu kurallara zorla uyan insanlar yer alır. Bide kategoriye bile almadığımız üçüncü tip insanlar var ki bunlar toplumdan nefret eden insanlardır. Bu tip insanlar kuralları sevmez, saygı göstermez ve uygulamazlar. Toplum içinde en önemli kurallardan biride yemek yeme adabıdır.
Toplum kurallarına uymak her modern insan için yapılması gereken bir şeydir. Bazen bu kuralların uygulanması abartıla bilir. Bunun örneklerinden biri Viyana da yaşanmıştır. Avusturyanın başkenti Viyana da döner yedikten sonra geğiren Edin Mehic’e para cezası verilmiştir. Sebeb olarak görgü kurallarını zedelemek gösterilmiştir.Bu da ‘’etik kural’’a uymadığınız zamanlarda böyle bir şeyle karşılaşma tehlikesini aklımızda bulundurmayı gösteriyor. Edin Mehic Viyana da bir restoranda soğanlı döner yiyip, kola içtikten sonra geğirmiş ve polis tarafından durdurulmuştur. Görgü kuralını zedelemek sebebiyle 70 euro ceza yediğini duyunca Edinin tepkisi sadece gülmek olmuş ve bu konuyu ciddiye almıştır. Evine gönderilen ceza makbuzu olayı ciddiye almasını sağlamıştır. Bu olayı ve ceza makbuzunu sosyal medya hesaplarında paylaşan Edin bir anda gündem haline geldi. Bu olaya tepki Türkiyeden Kasap Dönerden geldi. Edini türkiyeye davet eden Kasap Döner kesilen cezayı da ödediler. Edin bir rehber eşliğinde istanbulu gezdikten sonra Kasap Dönerin ortaköy şubesinde ağırlanmıştır. Edine, Global Restoran Yatırımları A.Ş Genel Müdürü Bahar Özün eşlik etmiştir. Birlikte soğanlı döner yiyip, kola içtikten sonra 70 euro, yaklaşık 225 tl’lik çeki Edin’e takdim etmişdir. Edin çok garip bir olay yaşadığını, istemsiz olarak yaptığı bu şeye karşılık ceza yemesini anlamadığını ve bu olay karşısında verdiği destek için Kasap Döner’e teşekkür etmiştir. Bahar Özün basın açıklamasın da, dönerin asla böyle bir şey yaptırmayacağını savunmuş. Döner sanılanın aksine çok sağlıklı bir yiyecek, içindeki hiçbir şey bunu yaptıramaz. Viyana da denk gelip döner yerseniz, yemek yeme adabına, geğirmemeye dikkat edin. Polisler bu konuda çok hassaslar.