Chicago ve Paris Borsalarında Buğdayın Durumu Buğdayın Chicago ve Paris borsasında işlem gören vadeli kontratları, Türkiye’nin buğday ithalatını durduracağı haberinin talebe dair beklentileri düşürmesiyle son bir ayın en düşük seviyesine geriledi. Mısır ve Soya Fasulyesi Vadeli İşlem Kontratları Mısır ve soya fasulyesi vadeli işlem kontratları ise Brezilya’da vergi indirimlerine yönelik kuralların sıkılaştırıldığı haberinin ABD’nin ihracatını…
Buğdayın Chicago ve Paris borsasında işlem gören vadeli kontratları, Türkiye’nin buğday ithalatını durduracağı haberinin talebe dair beklentileri düşürmesiyle son bir ayın en düşük seviyesine geriledi.
Mısır ve soya fasulyesi vadeli işlem kontratları ise Brezilya’da vergi indirimlerine yönelik kuralların sıkılaştırıldığı haberinin ABD’nin ihracatını destekleyebileceği beklentileriyle bir önceki seansta toparlandıktan sonra bugün düştü.
Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı’nın dün gece yaptığı açıklamaya göre yerli üreticileri korumak için buğday ithalatı 21 Haziran ile 15 Ekim arasında durduruldu.
Açıklamada, hasat döneminde artan arzın fiyatta yarattığı düşüşleri önlemek ve ihracatın yurt içi üretimden karşılanması için bazı dış ticaret tedbirlerinin alındığı da belirtildi.
Avrupalı bir ticaret kaynağı, “Bu durum, satış döneminin ilk kısmında büyük bir ithalatçının (Türkiye) piyasadan çıkmasına neden olacak” dedi.
Başta Rus buğdayı olmak üzere Karadeniz buğdayı için önemli bir müşteri olan Türkiye’den talep olmaması diğer ihracat pazarlarında rekabeti artırabilir.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap