SİYASET
Giriş Tarihi : 31-01-2016 07:10   Güncelleme : 28-05-2016 14:07

YÖK, ODTÜ'deki mescit ve camileri artıracak.

Bugüne kadar farkına varılamayan mescit yetersizliği ODTÜ'deki kavgadan sonra gündeme gelmesi yeni mağduriyet alanlarının yaratılması olarak algılandı. Peki gerçekten ODTÜ deki mescit sayısı yetersiz mi? ODTÜ'de cami ve altı adet mescit bulunuyor. Ancak YÖK ün hazırladığı raporda ÖDTÜ ye en az 2 adet daha cami yapılması gerektiği vurgulandı.

YÖK, ODTÜ'deki mescit ve camileri artıracak.
YÖK'ün raporunda Mescitlerin olduğunu ancak bölümlere uzak olduğu ayrıca kız ve erkek öğrenci ayrımı olmadığı açıklandı. Yapılacak yeni mescitlerin harem selamlık olması gerektiği vurgulandı. Daha önce kampüste karşıt görüşlü öğrenciler cami yüzünden birbirine girmişti. Cami boş olduğu halde basketbol sahasında namaz kılmak isteyen grup ile cami varken sahada namaz kılınmaması gerektiğini söyleyen öğrenci grubu arasında kavga çıkmıştı. Çıkan kavga siyasete de sıçramış Cumhurbaşkanı Erdoğan Namaz kılan öğrencilere ODTÜ'de saldırıldığını ve rektör Ahmet Acar'ın olaya müdahale etmediğini savunmuş gerekenin yapılacağını işaret etmişti.
 
 
Fakat bunca yıl farkına varılamayıp rektör seçimleri öncesi seçimlere yönelik çalışma olarak görülüyor. Diyanet işleri Mehmet Görmez'den Cumhurbaşkanına kadar malzeme olan mescit krizi seçime kadar gündemi oyalayacak gibi görünüyor.
 
AdminAdmin