GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-05-2023 12:24

2022 Yılına Damga Vuran Uzman Ekonomist Sevda Atakara

2022 Yılına Damga Vuran Uzman Ekonomist Sevda Atakara

2022 Yılına Damga Vuran Uzman Ekonomist Sevda Atakara

Yatırım yaparak kazanç elde etmek pek çok insanın hayalidir. Borsa ve finans piyasaları üzerinden işlem yapmak isteyen bireyler, bu bağlamda doğru yönlendirmeler yapan ve güvenebilecekleri ekonomistleri araştırmaktadır. Zira bilgisiz ve analiz yapmadan herhangi bir yatırım aracına yönelmek oldukça risklidir ve kişilerin büyük meblağlar kaybetmesine sebebiyet verebilmektedir. 2022 yılına damgasını vuran Sevda Atakara, kişilerin yatırım alanında hayal ettikleri başarıları elde etmelerini sağlayan bir ekonomi uzmandır.

Uzun yıllardır finans ve borsa ile ilgilenen Sevda Atakara, nokta atışı öngörülerde bulunarak kişilerin doğru yatırım araçlarına yönelmesini sağlamakta ve yaşanabilecek olası kayıpların önüne geçmektedir. Bu bağlamda pek çok kişi, Sevda Atakara kimdir sorusuna yanıt aramakta ve uzman ekonomist hakkında bilgi alarak yatırımlarını bilinçli şekilde yapmak istemektedir. Merak ettiğiniz tüm soruların yanıtını bulabilmek için aşağıdaki başlıkları inceleyebilmeniz mümkündür. Sevda Atakara ‘nın web sitesine linkten ulaşabilirsiniz.

Sevda Atakara Kimdir?

1985 yılında Antalya’da doğan Atakara, ilk ve orta öğrenimini doğduğu şehirde tamamlamıştır. Lise eğitiminde ise Antalya Anadolu Lisesi’ne giden Atakara, Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde İktisat Bölümü okumuştur. İktisat eğitimini tamamladıktan sonra ilgi alanı olan finans ve borsaya yönelmiştir. İstanbul Marmara Üniversitesi’nde “Sermaye Piyasası ve Borsa” ve “Uluslararası Politik Ekonomi” yüksek lisans programlarını bitirmiştir.

Bu eğitimlerin ardından London School of Economics’te “Uluslararası Ekopolitik” üzerine eğitim almıştır. Sevda Atakara günümüzde ise Akdeniz Üniversitesi’nde “Politik Ekonomi” üzerine doktorasını yapmaktadır.

Çalışma hayatına 2011 yılında başlayan Sevda Atakara, hem yurtiçi hem de yurtdışı merkezli pek çok firmada araştırmacı, fon yöneticisi ve strateji uzmanı olarak çalışmıştır. Antalya’da ABank ve BNP kurumlarda trader olarak görev almıştır. Sahip olduğu deneyim ve bilgi birikimi ile de günümüzde pek çok yurtdışı aracı kurumunda anlaşmalı trade uzmanlığı yapmayı sürdürmektedir.

Sevda Atakara’nın Çalışmaları

Sevda Atakara’nın çalışmaları, yatırım yapan ya da yatırım dünyasına adım atmayı planlayan bireyler tarafından merak edilen konular arasındadır. Bu noktada Sevda Atakara doğru analizler yaparak çalışmalarını yürütmektedir. Sevda Atakara, daha önce de söz edildiği gibi başarılı bir eğitim ve kariyere sahiptir. Bu nedenle yapmış olduğu her çalışma veri ve bilgilere dayalıdır. Uzman ekonomist pek çok belge ve sertifikaya sahip olmasıyla ön plana çıkmaktadır. Atakara’nın sahip olduğu bu belge ve lisanslar aşağıdaki listede sıralanmaktadır.

  1. Technium Scnience – Conference: Empirical evidences of psychological biases in Forex trading
  2. Kurumsal Derecelendirme Lisansı
  3. Le Fonti Awards – Best IB (2017)
  4. Düzey 3 Lisansı
  5. Türev Araçlar Lisansı

Belirtilen bu belgeler, ekonomist Sevda Atakara’nın başarısını bir kez daha ispat etmektedir. Zira yatırım yapacak olan bireyler mutlaka bu denli bilgi ve deneyim sahibi uzmanlar ile birlikte çalışmaktadır. Bilinçsiz alım satımlar kişilere belirli bir süre sonra maddi zarara sebebiyet verebilmektedir.

Uzman Ekonomist Sevda Atakara

Uzman ekonomist Sevda Atakara, günümüzde yatırım yapmak isteyen bireylere profesyonel destekler sağlamaktadır. Bu bağlamda sadece yatırım araçlarının günlük, haftalık, aylık ve yıllık analizleri değil, yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında da bilgilendirme sağlamaktadır. Atakara’ya göre yatırım yapmak isteyen kişiler ilk olarak kendileri için uygun bir bütçe belirlemelidir. Belirlenen bu bütçe mutlaka kaybedilme riski göze alınacak bir meblağ olmalıdır. Ayrıca yatırım için oluşturulan anaparanın borç para olmamasına dikkat edilmelidir.

Sevda Atakara, yatırım yaparken duyguların değil mantığın kullanılması gerektiğini belirtmekte ve kişilerin araştırmacı bir ruha sahip olmasının beraberinde başarıyı da getireceğini söylemektedir. Zira insanlar her ne kadar uzman tavsiyesi alacak olsa da yatırım piyasası hakkında terimler ve teknik analizleri öğrenmelidir.

Sevda Atakara Güvenilir mi?

Sevda Atakara güvenilir mi sorusunun yanıtı, Sevda Atakara’nın öngörüleri doğrultusunda ilerlemeyi planlayan yatırımcıların merak ettiği konular arasındadır. Bu noktada Sevda Atakara’nın alanında pek çok eğitim, sertifika, belge ve lisansa sahip olduğu ve bu nedenle de uzman ekonomistin oldukça güvenilir olduğu bilinmelidir. Çünkü Atakara yaptığı tüm tahminler ve bulunduğu öngörülerde veri analizleri, teknik analizler ve borsa dalgalanmalarını göz önünde bulundurmaktadır. Bu sayede de yatırımlardan alınacak verim yükselmekte ve tahminlerin beklenen sonucu verme ihtimali oldukça yüksek hale gelmektedir.

AdminAdmin