Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir otelde turizm personeli olarak çalışırken 1 Temmuz 2021 tarihinde Güvercinlik Mahallesi'ndeki ana caddede yeşil ışık yandığında karşıya geçmeye çalışan 19 yaşındaki Ezgi Aydındağ'a, Skorksy helikopterlerinin mühendisliğini yapan ve NATO'da görevli ABD vatandaşı Reginald Thevenin otomobiliyle kırmızı ışıkta geçerek hızla çarptı.
O anlarda yaşananlar saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntüye göre, sürücüler yaya geçidinde hız kesip dururken, aşırı hızla geçide giren bir sürücü genç kıza çarptı. Çarpmanın etkisiyle genç kız, aracın üzerine doğru havalanken, çevredekilerin paniği ve üzüntüsü de kameralara yansıdı.
OTOMOBİLİ İLE KIRMIZI IŞIKTA HELİKOPTER HIZINDA GEÇMEYE ÇALIŞMIŞ
İşte bu korkunç kazayla ilgili Aydındağ ailesinin avukatı Burak Gödekmerdan SÖZCÜ'ye konuştu.
Kazadan sonra Aydındağ’ın önce Bodrum'da ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığını daha sonra ambulans uçak ile İstanbul'da bir hastaneye sevk edildiğini belirten Gödekmerdan “ABD vatandaşı Reginald Thevenin, kaza videosunda görüldüğü üzere otomobili neredeyse helikopter hızında kullanmıştır. Bu kaza neticesinde müvekkilimizin; kaburga kemikleri kırılmış, omurilik bağları kopmuş, iç organları zarar görmüş ve müvekkil iş göremez hale gelmiştir. 19 yaşında bir genç kız, hayatı boyunca yatağa mahkam edilmiştir” diye konuştu.
KIRMIZI IŞIĞI DA EZGİYİ DE GÖRMEMİŞ
Avukat Gödekmerdan açıklamasında “Thevenin jandarmaya verdiği ifadede kaza anında yere düşen telefon konsolu ile telefonunu almaya çalıştığını bu nedenle hem kırmızı ışığı hem de Ezgi'yi görmediğini söyledi. Yani gözü yolda değilmiş” dedi.